Рад у секцијама2024-01-26T12:10:27+01:00

Културно забавне активности

Организовање слободног времена кроз разне манифестације, културно забавне активности као и спорта, представља врло важну сферу живота старих лица у смислу побољшања квалитета живота и то на следећи начин :

Секцијски рад : одређен је по следећем распореду:

·         Понедељак

·         Уторак

·         Среда

·         Четвртак

·         Петак

 

Фолклорна секција и секција за ручни рад

Шаховска секција, Литерарна секција, Пикадо секција

Музичка секција, Актив жена

Ликовна секција, Пикадо секција

Ликовна секција

Све секције радиће по програму рада састајући се континуирано стварајући културно уметничке предмете, предмете домаће радиности (хеклање, плетење, вез…) као и многе спортске успехе (такмичење са другим спортским удружењима нпр. пензионери Рафинерије нафте Панчево, Удружење пензионера из Бјељине, Лига трећег доба на републичком новоу (шах), Олимпијада трећег доба, Ликовне колоније, изложбе, концерти, музичке секције кроз разна дружења, наступи Фолклорне секције, учествовање на етно дружењима у другим градовима, дружења са другим установама итд.

Планирамо и посете позориштима, концертима класичне музике као и изложбама слика како у нашем граду тако и у другим градовима у околини (Зрењанин, Нови Сад, Београд, Вршац…), а све у циљу уздизања културне свести чланова наших секција. Ови трошкови ће се реализовати од стране средстава са позиције програмски трошкови.

O свим активностима Клубова за одрасла и стара лица Геронтолошког центра Панчево можете се обавестити и на ФБ страници Клубова:

https://www.facebook.com/KLUBOVI.PANCEVO