Смештај2019-01-18T14:18:23+01:00

У оквиру домског смештаја пружају се следеће услуге

Смештај- услуге смештаја обезбеђују се корисницима у складу са психофизичким способностима и здравственим стањем.На располагању су комфорни двокреветни апартмани,трокреветне собе и четворокреветне болничке собе.

Исхрана- поштујући нормативе у припреми хране за особе старије животне доби припремају се редовни оброци као и дијетални оброци за кориснике којима је лекар прописао посебан режим исхране,ужине за дијабетичаре као и посебну исхрану у складу са верским опредељењима корисника.

Социјални рад– социјални радник остварује први контакт са потенцијалним корисницима и њиховим сродницима и пружа им све неопходне информације приликом припрема и смештаја у дом. Учествује у свим фазама стручног поступка и помаже кориснику у процесу адаптације на нову средину.Кроз индивидуални,групни и тимски рад доприноси квалитету и прихватању живота у дому.У непосредној сарадњи са родбином и пријатељима доприноси да се корисник не осећа усамљено,одбачено,заборављено.

Радно окупациона терапија и културно забавне активности- радни терапеути подстичу кориснике да се активно укључе у живот у дому користећи индивидуални и групни рад путем секција и радионица и других активности радног,окупационог,образовно – информативног карактера и организује културно забавне садржаје како би живот у дому био испуњенији.уУ дому постоје дневни боравци за кориснике где се друже,гледају ТВ као и богату библиотеку.

Здравствена заштита – се пружа корисницима на нивоу примарне здравствене заштите непосредним ангажовањем лекара,медицинских сестара,физиотерапеута и неговатељица.Стручна медицинска помоћ и подршка доступна је корисницима свакодневно 24 ч. По потреби позива се и Хитна помоћ као и лекари консултанти-специјалисти/ортопед,физијатар,кардиолог,дерматолог,не-уропсихијатар/

Физикална терапија се обавља у кабинету и по собама. Кабинет је опремљен са савременим апаратима са којима се спроводи магнетотерапија,ласеротерапија,електрофореза,галванизација,ултразвучна терапија,електростимулација итд.Кинези терапија се обавља у кинези сали опремљеној са струњачама,шведским лествама,бициклима,медицинским разбојем идр.ситним реквизитима.

Нега и хигијена укључује бригу о хигијени простора ,хигијени личног рубља и постељине корисника као и пружање помоћи приликом одржавања личне хигијене, а по потреби и помоћ при узимању оброка.У дому постији и фризерски салон.

Обезбеђењем простора и људи бави се техничка служба.